Minimaalne pension kerkib 775 euroni – vaata, mis veel uuest aastast Soomes muutub

Minimaalne pension ehk takuueläke kerkib Soomes uuest aastast 15 euro võrra 775 euroni.

Lihtsamaks läheb elu väikeste laste vanematel, kuna lasteaiamaksu soodustus on teise lapse puhul senise 10 protsendi asemel 50 protsenti. Keskmise sissetulekuga kahe lapse vanematel on tänu sellele aastas 1200 eurot kokkuhoidu, vahendab Taloussanomat.

Ligi 6700 pere lasteaiamaksud kaovad üldse ära, kuna perede toimetulekupiiri tõstetakse. Last hooldava õpilase toetus kerkib 250 euro pealt 325 euroni.

Uuest aastast kärbitakse eluasemelaenu intresside maksuvabastust 10 protsendipunkti võrra. Intressidest saab pärast seda maha arvata 35 protsenti.

Väikse ja keskmise sissetulekuga inimesi mõjutab kohalik maks, mis tõuseb 53 omavalitsuses ja langeb 6 omavalitsuses. Inimeste sissetulekuid mõjutavad ka alkoholi-, tubaka ja kütuste maksutõus.

Näin palkansaajien verotus muuttuu ensi vuonna

Valtiovarainministeriö arvioi, että palkkatulojen verotuksen pitäisi pysyä ennallaan ensi vuonna. Verotuksen rakenteeseen tulee kuitenkin muutoksia. Ansiotulojen verotukseen tehdään indeksitarkistus kaikilla tulotasoilla ja työn verotusta kevennetään kaikissa tuloluokissa. Kun otetaan huomioon palkansaajamaksujen korotukset ja yleisen ansiotason nousu, palkkatulon verotuksen arvioidaan pysyvän ensi vuonna suunnilleen nykyisellään. Asuntovelalliselta nipistetään jälleen pois 10 prosenttiyksikköä asuntolainojen korkovähennyksestä.

Kommentaarid
(Külastatud 467 korda, 1 külastust täna)