Matti Nykänen Norra väljaandele: elu on olnud hullem kui põrgu

Norra väljaanne Dagbladet leidis Soome hüppemäelegendi Matti Nykäneni üles Kanaaridelt, kus mees korraldab esinemistuure. Nykänen tunnistas, et olu on pärast sportlasekarjääri lõppu olnud hullem kui põrgu.

Nykänen, kes on 54-aastane, andis intervjuu ühes Gran Canaria soome baaris ja ütles, et sportlaskarjääri lõppedes asendus kõik senine tuttav elu suure ebakindlusega. Uus maailm oli hoopis teistsugune kui tema oli harjunud nägema. See, mis oli olnud varem, ei tähendanud enam midagi.

Praegu on Nykäneni elu tema enda väitel korras. Elu on nii-öelda tasakaalus, tunnistas ta. Ta ütles intervjuus, et on õnnelik ja keskendub õigetele asjadele. Tunded on varasemast paremini kontrolli all. Hommikuti käib jooksmas.

Eriti soojalt räägib Nykänen oma elukaaslasest Piast. Ta lisas, et pärast Piaga kohtumist sai ta oma elu tagasi. Samuti on talle tähtis tema bänd, mille liikmed teda abistavad. Ta tunnistab, et pärast sportlasekarjääri lõppu ei ole sportlane enam mitte keegi.

Kuigi elu on taas korras, tunnistab mees, et see võib kõik muutuda. Ta märgib, et Soomes vaid oodatakse, et ta jälle millegagi hakkama saaks.

Alkoholi kohta ütles Nykänen, et see asi on kontrolli all. Ta tunnistas, et hakkas jooma, kuna kartis inimesi. Alkohol andis talle enesekindlust. Ta tahtis rahu ja alkohol pakkus turvatunnet.

Nykänen tunnistas, et on tundlik inimene ja soovib elada rahus väikses kohas. Ta tunnistas, et talle pole kunagi meeldinud see, et kõik teda tunnevad. Ta ütles, et on arg.

Veebruaris tahab aga Nykänen taas mäesuusad alla saada. Nimelt on tal kavas osaleda Planicas toimuvatel veteranide MM-võistlustel. Nykänen tunnistab, et läheb sinna võitma iseennast. Hüppamine on tal jätkuvalt veres ja see pakub pinget.

Tippajal võitis Nykänen neli olümpiakulda ja viis MM-tiitlit. Maailma karikavõistlused võitis ta neli korda ja kahel korral Kesk-Euroopa mäenädala võistlused.

Maailma karikavõistluste etapivõite kogunes kokku 46. Teda edestab selles osas ainult austerlane Gregor Schlierenzauer, kellel on 53 etapivõitu.

https://www.dagbladet.no/sport/helvete-er-ikke-sa-ille-som-livet-mitt-var/69222122

Kommentaarid
(Külastatud 581 korda, 3 külastust täna)