Laevafirma Tallink müüakse maha

Laevafirma Tallink on vahetamas omanikku. Eesti majanduslehe Äripäev info kohaselt on eelleping sõlmitud, aga üksikasjad pannakse paika jaanuari lõpus. Uudise peale kerkis aktsia hind börsil 5 protsenti.

Plaanid laevafirma müügi kohta jõudsid avalikkuse ette juba suvel. Sellest ajast on peetud läbirääkimisi, aga aktsiahinna tõus näitab, et nüüd on saavutatud kokkulepe, vahendab MTV.

Soome Tallink Silja juht Margus Schults ütles, et tema ei oska midagi müügi teemal kommenteerida. Tallinki juhtkond ei saa börsinõuete tõttu samuti midagi enamat rääkida. Spekulatsioone võimalike ostjate kohta on palju. Pole teada, kas müügiotsuse taga on Eesti-Soome viinaralli lõppemine ja kas ostja on mõni hiinlane.

Tallinki käibest 56 protsenti tuleb kaupade müügist, millest omakorda suurima osa moodustab alkohol. Ettevõtte juhtkond on andnud mõista, et alkoholi müük ei ole laevafirma puhul määrava tähtsusega. Reisijate arv on kasvanud paar protsenti, samuti firma käive. Kokku on reisijate arv ligi 10 miljonit, millega võib rahul olla, ütles Schults.

Laivayhtiö Tallink myydään – pörssinousu vihjaa, että alustava myyntisopimus on jo tehty

Laivayhtiö Tallink on vaihtamassa omistajaa. Virolaisen talouslehti Äripäevin mukaan alustavat sopimukset on jo tehty, mutta tarkemmat yksityiskohdat julkistetaan tammikuun lopussa. Tallinnan pörssissä Tallinkin osake nousi välittömästi viisi prosenttia. Suunnitelmat laivayhtiö Tallinkin myymisestä tulivat julki jo viime kesänä. Neuvotteluja on tiettävästi käyty siitä asti, mutta tänään sen osakkeen nopea nousu ennakoi, että alustavat sopimukset uuden omistajan kanssa on jo tehty.

Kommentaarid
(Külastatud 940 korda, 1 külastust täna)