Kasutatud autodega on võimalik Soomes tuhandeid eurosid maksuraha kokku hoida

Soomes kasutatud autodega tegelev Antti ostab ja müüb aastas 30-50 autot, teenib sellega üle 70 000 euro ja elab luksuslikku elu. Kasutatud autodega eraisikuna tegeledes, neid ostes, korda tehes ja müües on võimalik maksude pealt kõvasti kokku hoida.

Nüüd on hakanud maksuamet sellistel inimestel, nn autojobbar’itel kes igal aastal mitmeid autosid ostavad ja müüvad rohkem silma peal hoidma, vahendab Taloussanomat.

Sageli liigub autodega seotud äris must raha, kuna autode remondi eest makstakse mustalt. Samuti pole paljud kasutatud autode müüjad käibemaksukohuslased. Äri käib nii, et firmadelt ostetakse odavalt kasutatud autosid, tehakse need korda ja müüakse kallimalt maha. Teenitud vahe pealt makse ei maksta. Soome eraisikud aga ostavad järjest enam odavaid kasutatud autosid tori.fi ja teiste veebikeskkondade kaudu.

“Autojobbari Antti tienaa yli 70 000 euroa vuodessa ja viettää luksuselämää” – verottajalle vyöryy vinkkejä autokaupasta

Pimeää autokauppaa yli kymmenen vuotta, josta viime vuodet todella kasvun vuosia. Antti (nimi muunnettu) ostaa ja myy 30-50 autoa vuodessa. Antin tulot ovat jo yli 70 000 euroa. Antti tallettaa tilille rahaa, mutta merkittävä osa menee luksuselämään. Pekka (nimi muutettu) toimii Antin apuna eli tekevät yhdessä asiakaskäyntejä.

Kommentaarid
(Külastatud 2,863 korda, 5 külastust täna)