Kas Eesti valitsus süüdistab soomlasi valetamises?

Loetud päevad enne Soome Vabariigi 100. aastapäeva on Eestis lahvatanud suur skandaal: Eesti valitsus süüdistab soomlasi valetamises.

Nimelt on Rakvere lihakombinaadi endine juht Teet Soorm uurimise all seoses vargusega soomlastele kuuluvast ettevõttest. Nagu Soorm ütles ajakirjandusele, on tema vastu esitataud valekaebus, ehk siis süüdistab ta soomlasi valetamises. Ning majandusminister Kadri Simson, Soormi elukaaslane ütleb, et Soorm on aus mees ja tema usub oma elukaaslast.

Kuivõrd Simson esindab Eesti valitsust ja peaminister Jüri Ratas on öelnud, et tema usub ja toetab Simsonit, siis võib siit välja lugeda ainult ühte: Eesti valitsus süüdistab soomlasi valetamises. Eesti on praegu ühtlasi Euroopa Liidu eesistujamaa, kelle seisukohti jälgitakse ja need on kulla hinnaga.

Enne Soome 100. aastapäeva on siis Eesti Vabariik asunud kõige kõrgemal tasemel Soomet maha tegema, soomlasi valetamises süüdistama. Võib ette kujutada, mida see tähendab soomlaste jaoks, kelle silmis ausus on kõige olulisem mõõdupuu. „Rehellisyys maan perii,” ütlevad soomlased (tõlkes: Ausus on kõige alus).

Tegelikult on see viimasel ajal olnud Eestis väga levinud – Soome ja soomlaste armutu mahategemine. Kõigepealt hakati rääkima süüdistavas toonis sellest, et soomlased ei taha Eestile võimaliku sõjalise konflikti korral appi tulla – just nagu see oleks mingi soomlaste vääramatu kohustus. Siis löödi soomlastele nuga selga seoses Euroopa Liidu metsaraiekvootidega – mis kahjustab ka Eesti huve. Nüüd Rakvere lihakombinaadi asi.

Kui Soome on nii halb, siis tekib küsimus, kuidas Eestil pole häbi üldse Soome Vabariigi 100. aastapäeva tähistada?!

Kommentaarid
(Külastatud 566 korda, 1 külastust täna)