Karm juhtum Helsingis: naine tegi pilti rattateele pargitud kaubikust, sealt väljusid politseinikud ja viisid naise arestimajja

Helsingis oli paar päeva tagasi iseseisvuspäeval karm juhtum: naine tegi pahaaimamatult pilti rattateele pargitud tumedast kaubikust. Sealt väljusid politseinikud ja viisid naise arestimajja.

Kinni võetud naine, Marjut Ollitervo kirjutas Facebookis, et politsei oli tema kinnivõtmist põhjendanud sellega, et ta sarnanes naisega, kes oli tagaotsitav ja kuhugi mingi pudeli visanud.

Ollitervo, kes vabal ajal tegeleb jalgrattasõidu edendamisega oli juhtunust šokis. Kinnivõtmine toimus iseseisvuspäeva õhtul kella 17.30 ajal.

Ollitervo sõitis ise jalgrattaga ja tegi jalgratta sadulast pildi. Kui naine kaamera kotti tagasi pani, tuli kaubikust välja politseimundris mees ja küsis naiselt isikutunnistust. Pärast seda tuli autost välja teine politseinik.

Naine ütles selle peale, et ta ei mäleta, kas tal on isikutunnistus kaasas ja ta küsis, miks tema vastu huvi tuntakse. Selle peale ütlesid politseinikud, et naine sarnaneb kellegagi, kes on tagaotsitav ja kuhugi mingi pudeli visanud.

Naine ütles, et tal pole isikutunnistust kaasas, mille peale politseinikud ta kinni võtsid, autosse viisid ja Töölö spordihallis asuvasse kartserisse sõidutasid. Kinnivõtmist naisele ei põhjendatud.

Aresti all viibis naine umbes tunni. Täpset aega ta ei tea, kuna tal polnud võimalik kasutada telefoni. Pärast seda anti naisele paber, kus oli kinnivõtmist põhjendatud kuriteo või häiriva tegevuse ennetamisega. Naisele antud dokumendi järgi oli ta võetud kinni, kuna ta polnud nõus avaldama oma isikut ja ta sarnanes tagaotsitava isikuga.

Helsingin Sanomat küsis politseilt asja kohta kommentaari, aga politsei keeldus kommentaaridest. Politsei tunnistas, et kelleltki ei eeldata isikutunnistuse kaasaskandmist, küll aga võib politsei võtta isikuid vahi alla isiku kindlaks tegemiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 884 korda, 1 külastust täna)