Helsingis avastati suur eestlaste koeratehas, kus loomi hoiti külmas keldris väljaheidete sees

Helsingis Östersundomis asuvas eramajas avastati möödunud nädalal suur eestlaste koeratehas, kus loomakesi hoiti külmas keldris oma väljaheidete sees.

Politsei info kohaselt on koeratehase omanikud on samad isikud Eestist, kes juba varem on jäänud vahele loomade salakaubaveoga.

Loomad leiti, kui veterinaararstid korraldasid politsei saatel kontrollreidi ühte eramajja. Loomad olid maja keldris kahes puuris. Kokku leiti viis kutsikat: kaks isast ja kolm emast.

Loomaarstid leidsid loomad eest väga halvas olukorras. Ruumid olid kehvas seisukorras ja külmad. Räpastes ruumides olid loomad oma väljaheidete sees. Arstid ja politsei võtsid loomad kaasa, osa haigeid loomi tuli magama panna.

Politsei kahtlustab, et tegemist on laiema petu- ja salakaubavõrgustikuga. Majas elavat abielupaari ja nende kahte tuttavat kahtlustatakse salakaubaveos, loomakaitseseaduse rikkumises ja pettuses.

Politsei eesmärk on välja uurida kogu loomade salakaubavõrgustiku ulatus. Nimelt on politsei saanud infot tänavu juba paarikümne juhtumi kohta ja neid võib olla veel rohkem. Loomade ostjad on andnud teada haigetest loomadest, kes on surnud. Kutsikaid on müüdud Helsingis Östersundomi ja Viikki piirkonnas. Müüjad räägivad soome keelt eesti aktsendiga.

Politsei palub kõigil, kes asja kohta midagi teavad võtta ühendust politseiga. Ostjaid mingis kuriteos ei kahtlustata, nende abi on vaja kuritegude ulatuse kindlakstegemiseks. Ostjatel palutakse politseiga ühendust võtta e-posti aadressil petoksetrpt.helsinki(at)poliisi.fi.

Politseikomissar Hannu Kortelainen juhib ühtlasi inimeste tähelepanu ettevaatlikkusele loomade soetamisel. Ostjatel tuleks hoolikalt kindlaks teha müüja ja loomade taust. Häirekell peaks hakkama helisema, kui müüja pakub loomi kohe müügiks nagu kaupluse letilt. Korralikud koerakasvatajad uurivad enne põhjalikult ostja tausta, kui koera uude peresse annavad.

60.2514026,24.8938263

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 864 korda, 1 külastust täna)