Espoo mees võttis ettevõttest välja 30 000 eurot ja väitis, et maksis „Eesti maffiale”

Espoo mees võttis pankrotistuva ettevõtte arvelt välja 30 000 eurot ja väitis kohtus, et maksis selle „Eesti maffiale”.

34-aastane mees mõisteti sellele vaatamata süüdi ebaaususes ja raamatupidamisreeglite rikkumises. Ta oli kantinud endale suure hulga ettevõtte varasid ja jätnud võlausaldajad pika ninaga, vahendab Helsingin Sanomat.

Mehele mõisteti õigusrikkumiste eest 6 kuu pikkune tingmisi vanglakaristus. Kohus ei jäänud uskuma mehe juttu, et on suure summa raha maksnud kuritegelikule grupeeringule.

Kohus kuulutas mehe FIE pankroti välja 2012. aastal ja pankrot rauges 2013. aastal varade puudumise tõttu. Prokurör oli aga seisukohal, et mehel tekkisid võlad juba 2010. aastal, aga sellele vaatamata võttis mees ettevõttest raha välja.

Mees oli kokku oma FIE arvelt välja võtnud 97 000 eurot. Suurel osal väljamaksetel puudus põhjus.

Mees peab maksma kohtuotsuse järgi muu hulgas maksuametile 25 841,96 eurot.

Espoolaismies väitti olevansa 30 000 euroa velkaa “Viron mafialle” – lypsi itselleen rahaa konkurssiin suistuvasta yrityksestä

Espoossa yritystoimintaa harjoittanut mies tuomittiin keskiviikkona Helsingin hovioikeudessa törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja kirjanpitorikoksesta. Oikeuden mukaan hän lypsi itselleen suuren määrän yrityksen varoja, mutta velkojat saivat jäädä nuolemaan näppejään. Vuonna 1983 syntynyt mies yritti saada hovioikeudessa lievennystä Espoon käräjäoikeuden antamaan seitsemän kuukauden ehdolliseen tuomioon. Syytetty kertoi hovioikeudessa, että hänellä oli myös hieman vaarallisempaa velkaa kuin yrittäjillä yleensä.

Kommentaarid
(Külastatud 412 korda, 1 külastust täna)