USA kaitseminister tuleb visiidile Soome

Eeloleval esmaspäeval, 6. novembril saabub Soome visiidile USA kaitseminister James Mattis, kes kohtub Soome presidendi Sauli Niinistöga.

Mattist võõrustab Soome kaitseminister Jussi Niinistö. Mattis osaleb Helsingis Põhjala grupi (Northern Group) kaitseministrite kohtumisel, kus arutatakse Põhja-Euroopa turvalisuse olukorda. Põhjala gruppi kuuluvad Põhja- ja Baltimaad, lisaks Holland, Suurbritannia. Poola ja Saksamaa, vahendab Iltalehti.

Soomest liigub Mattis edasi Belgiasse ja Suurbritanniasse. Mattis osaleb NATO kohtumisel ja ISISe-vastase liidu kohtumisel.

Mattis teenis 44 aastat USA merejalaväes ja sai oma karmi loomuse tõttu hüüdnime „mad dog” (tõlkes: hull koer). Ta juhtis muu hulgas 2004. aastal Iraagis merejalaväe Fallujahi operatsiooni. Mattis on 67-aastane erukindral.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711032200510859_pi.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 171 korda, 1 külastust täna)