Soome kohus kahekordistas karistust eestlannast emal, kes lapse ujulas valveta jättis

Kevadel šokeeris avalikkust info selle kohta, kuidas eestlannast ema jättis Helsingi ujulas oma 5-aastase poja järelvalveta, laps uppus ning tema keha jäi basseini elutuna hulpima. Nüüd kahekordistas Soome teise astme kohus karistust 44-aastasel eestlannast emal, kes sõbrannaga sauna läks ja lapse järelvalveta jättis.

Poiss jäi õnneks ellu täna ühele tähelepanelikule naisterahvale, kes lapse elutu keha veest välja tõstis ja abi kutsus. Asi juhtus möödunud aasta jaanuaris ühes Helsingis ujulas.

Helsingi esimese astme kohus mõistis tänavu kevadel naisele 4 kuu pikkuse vanglakaristuse tingimisi ühes 1500-eurose hüvitisega poja kasuks. Prokuröri arvates oli see karistus liiga leebe ja ta kaebas edasi ning kohus mõistiski emale uue ja karmima karistuse – 10-kuulise vanglakaristuse tingimisi. Ema püüdis küll väita, et asi on tulnud avalikuks, aga kohus juhtis tähelepanu, et ema nime pole uudistes välja toodud ja pole teada, et avalikustamine oleks ema olukorda kuidagi halvendanud.

Kommentaarid
(Külastatud 829 korda, 1 külastust täna)