Soome jäi Euroopa ravimiagentuurist ilma, see läheb Amsterdami

Soome taotles seoses Brexitiga Londonist lahkuvat Euroopa ravimiagentuuri Helsingisse, aga selle sai omale Hollandi pealinn Amsterdam.

Lisaks Amsterdamile oli teine soosik Milaano. Helsingi kukkus välja juba esimeses hääletusvoorus.

Hääletusel osalesid Euroopa Liidu liikmesriikide ministrid. Esimeses hääletusvoorus sai enim punkte Milaano, järgnesid Amsterdam ja Kopenhaagen. Viimases voorus said võrdselt punkte Amsterdam ja Milaano ning võitja tehti kindlaks loosiga.

Londonist lahkuva Euroopa pangandusjärelvalve uueks asukohaks valiti Prantsusmaa pealinn Pariis. Teised soosikud olid Frankfurt ja Dublin. Lõpuks jäid sõelale Dublin ja Pariis ning lõplik otsus tehti samuti loosiga, mille korraldas eesistujamaa Eesti.

Kommentaarid
(Külastatud 197 korda, 1 külastust täna)