Lõuna-Soome vasakpoolsed noored korraldasid safari Espoo rikaste linnaossa

Lõuna-Soome vasakpoolsed noored korraldasid laupäeval Espoo rikaste linnaossa Westend bussiekskursiooni, mis kandis nimetust yläluokkasafari (kõrgklassisafari).

Safarit juhatanud Veikka Lahtinen ütles väljaandele Helsingin Sanomat, et tegemist on ekskursiooniga kohtadesse, mis on teistest eraldatud ja kuhu paljud pole sattunud. Lahtinen ise pole vasakpoolne, aga kirjutab oma blogis Soome ühiskonna üha suuremast varandluslikust kihistumisest.

Ekskursiooni käigus sõitis bussitäis rahvast läbi Helsingi Kuusisaari, Espoo Westendi ja Kirkkonummi Sundsbergi linnaosade.

Vasakpoolsete noorte arvates on aga rikaste puhul tegemist omamoodi tasuta sõitjatega, kes teenivad tulu teiste inimeste töökuse pealt. Bussiekskursiooni mõte oli õppida tundma nende inimeste loomust ja iseärasusi.

Vasakpoolsete noorte eesmärk polnud rikkaid inimesi naeruvääristada, vaid paremini neid inimesi tundma õppida. Näiteks ei osale rikkamad inimesed ühistel talgutel ja see on tekitanud ülejäänutes küsimusi.

Kommentaarid
(Külastatud 399 korda, 1 külastust täna)