Kas teadsid? Soome levinuim sõimusõna tuleb leedu keelest

Soomlased valisid ülekaalukalt kõige levinumaks sõimusõnaks perkele. See tuleb aga leedu keelest ja tähistab äiksejumalat perkunas‘t.

Sõimusõnade osas järgnevad Soomes läbi viidud vastava küsitluse põhjal perkele‘le (märkis ära 61 protsenti vastanutest) tähtsuselt vittu (20 protsenti vastanutest) ja saatana (10 protsenti vastanutest), vahendab Helsingin Sanomat.

Kokku osales hääletusel 21 475 vastajat.

Lukijat äänestivät – Suomen kielen voimallisimpana kirosanana pidetään balttilaista lainaa, joka tulee ukkosen jylinästä

Lukijat ovat puhuneet. Suomen kielen voimallisin kirosana on Helsingin Sanomien lukijoiden mielestä perkele. Yhteensä ääniä annettiin maanantai-iltapäivään mennessä 21 475. Näistä yli 13 000 lankesi perkeleelle. Kirosanojen asiantuntija, kirjailija Jari Tammi ei ole tuloksesta yllättynyt. “Tulos kertoo paljon Hesarin lukijoiden kiroilumausta, mutta antaa myös perkeleelle oikeutta.

Kommentaarid
(Külastatud 899 korda, 1 külastust täna)