Helsingisse rajatavad Wood City puidust korrusmajad juba hallitavad

Helsingi Jätkäsaari linnaossa rajatakse puidust korrusmajade rajooni Wood City, aga majad hallitavad juba enne valmimist.

Wood City puhul rakendatakse Soome esimest korda tehnoloogiat, kus puidust korrusmajad valmivad eelnevalt kokku pandud elementidest. Sinna plaanis omale kontoriruumid soetada mobiilimängufirma Supercell, aga nüüd tuleb välja, et majad hallaitavad juba enne valmimist, vahendab Helsingin Sanomat.

Nimelt, nagu on välja tulnud, siis on puitkonstruktsioonide liitekohtad mikroobide poolt kahjustatud.

Wood Citysse ehitatakse kahte puidust kortermaja, büroohoonet, hotelli ja parkimismaja. Kaheksakorruseliste kortermajade esimesed detailid pandi paika tänavu jaanuaris. Majadesse peaks tulema kokku 100 üürikorterit. Ehitaja on SRV ja detailid tulevad firmast Stora Enso. Kogu rajooni ehitusmaksumus on ligi 100 miljonit eurot.

Majad peaks valmima 2018. aasta veebruaris ning Wood City peaks tervikuna valmima 2019. aasta jooksul.

Majade puidust elemendid on valmistatud kuusepuust, ühenduskohtades on kasutatud kasevineeri. Liitekohtades ongi nõrk koht kasevineer, kuna puit ei saa seal kuivada ja kasepuit läheb kergesti hallitama.

Hallituskohti püütakse nüüd töödelda hallitusvastaste ainetega.

Helsingin Jätkäsaareen rakentuvan 100 miljoonan euron Wood Cityn puukerrostaloista on löytynyt hometta – Mikrobivauriot ovat olleet tiedossa jo puoli vuotta

Helsingin Jätkäsaareen rakentuvan Wood City -puukerrostaloalueen taloissa on ilmennyt kosteuteen liittyviä ongelmia, jotka voivat olla vakavia. Puuelementtien liitoskohdista on löytynyt mikrobivaurioita. “Rakennusaikaisen kosteudenhallinnan osalta kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan”, sanoo Tampereen teknillisen yliopiston rakennusfysiikan professori Juha Vinha. Rakennusfysiikan oppiaineessa tarkastellaan rakenteiden ja rakennusmateriaalien lämpö- ja kosteustekniseen toimintaan sekä rakennusten energiankulutukseen ja sisäilman laatuun vaikuttavia fysikaalisia ilmiöitä eri olosuhteissa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,323 korda, 1 külastust täna)