Helsingi haiglates laiaulatuslik sidekatkestus, inimestel tuleb varuda kannatust

Inimestel tuleb suheldes Helsingi piirkonna haiglatega varuda täna kannatust, kuna Hus-i tabas laiaulatuslik sidekatkestus.

Katkestus sai alguse pealelõunal nii see puudutab tervet Meilahti kliinikute piirkonda, vahendab Yle.

Kirjelduste järgi on olukord väga tõsine, kõik arvutid on tummad. Sellele vaatamata üritatakse haiglaid käigus hoida. Haiglates on võetud kasutusele kriisiplaan, mis tähendab seda, et kõike tehakse paberite peal.

Paberite peale üritatakse nüüd koondada info patsientide ja broneeritud aegade kohta. Nõnda tegutsetakse niikaua, kuni süsteemid uuesti korda saavad. Käsitsi asjaajamine võtab aga tavapärasest kauem aega.

Praegu pole teada ka see, kui kaua katkestus kestab – see võib jätkuda ka homme. Praegu pole teada ka katkestuse põhjus, võimalik, et kuskil on mõni kaabel või ühendus katkenud.

Patsiendid ohus pole, kuna haigla personal on sellisteks puhkudeks valmistunud. Küll aga on töötajatel rohkem tööd ja vaeva. Kui katkestus püsib, võidakse osa varem planeeritud ja vähem ajakriitilisi protseduure edasi lükata. Arstid ja hooldajad peavad patsientide käest rohkem asju üle küsima.

Laaja tietoliikennekatkos häiritsee Husin tietokoneita – sairaaloiden toiminta pyritään pitämään normaalina

Häiriö alkoi puolenpäivän jälkeen.

Kommentaarid
(Külastatud 212 korda, 1 külastust täna)