Heategevusliku kalendri abil vähihaigetele lastele kogutud raha läks kaduma

Soomes koguti koduperenaiste heategevusliku kalendri abil paar aastat tagasi raha vähihaigetele lastele. Nüüd selgub, et osa raha läks kaduma.

Erinevalt Eestist on Soomes väga tugev kontroll kõikvõimalike heategevuslike projektide üle. Kogutud annetused peavad sendipealt klappima tehtud kulutustega. Projekti Elähtäneet kotirouvat (tõlkes: elatanud koduprouad) käigus müüdi sadu kalendreid hinnaga 15 eurot tükk. Kokku oli saadud summa 6800 eurot, aga sellest läks 1000 eurot kaotsi, vahendab Iltalehti.

Nimelt selgus, et üle kanti summad 3400 eurot ja 2400 eurot, aga 1000 eurot jäi abivajajatele üle kandmata. Nüüd on ühe 36-aastase naise vastu esitatud kohtusse süüdistus usalduse kuritarvitamises ja omastamises. Usalduse kuritarvitamise eest võidakse Soomes määrata rahatrahv või kuni 2 aasta pikkune vanglakaristus. Omastamise eest on ette nähtud trahv või kuni 1,5 aasta pikkune vanglakaristus.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711212200548885_u0.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 346 korda, 1 külastust täna)