Eesti ettevõtted tutvustavad täna Soomes Eesti toitu

Maaeluminister Tarmo Tamm osaleb täna koos 23 Eesti toidusektori ettevõtte esindajaga Soomes toimuval Eesti toitu ja toidusektorit tutvustaval seminaril Makuja Virosta.

Tarmo Tamme sõnul on Soomel väga oluline osa Eesti toidu ekspordis. „Soome on meie kõige olulisem kaubanduspartner. Väärtustame seda koostööd ning hindame kõrgelt seda, et Eesti ettevõtetel on olnud õnne leida Soomes head koostööpartnerid ja Soome tarbija on Eesti toodete vastu huvi tundnud. Loodame, et see huvi kasvab veelgi ning Eesti ettevõtetel on võimalus Soome tarbijate toidulauda põnevate ja kvaliteetsete Eesti toodetega rikastada,“ sõnas maaeluminister Tamm.

„Eestil on oma külalistele pakkuda maitsvat toitu ning meie restoranikultuur ja toiduainetööstus on kiirelt arenevad ning pidevalt uusi maitseid ja tooteid välja töötamas, et oma külalisi üllatada,“ lisas Tarmo Tamm.

Seminaril teeb ülevaate Eesti toidutööstusest ka Maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp.

Üritus toimub koostöös Maaeluministeeriumi, EASi, Tallinna Ettevõtlusameti ja Eesti Suursaatkonnaga Helsingis. Tegemist on Eesti toitu ja toidusektorit tutvustava seminari ning Eesti toidutoodete esitlusega, kus oma tooteid tutvustab 23 Eesti toidusektori ettevõtet.

Oma toodangut esitlevad Balsnack International Holding AS, Pagaripoisid OÜ, RemedyWay OÜ, AlisCo Estonia OÜ, Kapten Grant OÜ, Freezedry OÜ, Tarplani Kaubanduse OÜ, Nord Garlic OÜ, Pajumäe Talu OÜ, A-Vorst OÜ, Viru Rand OÜ, AS Linnamäe Lihatööstus, AS Saaremaa Piimatööstus, Saaremaa Delifood OÜ, Auxner OÜ, Värska Vesi OÜ, Õllevõlur, Jaanihanso, Siidrikoda, Moe OÜ – Moe peenviinavabrik, Reval Kondiiter, Svelen Trade OÜ ja OÜ Puljongid.

Seminar toimub Eesti saatkonnas aadressil Itäinen Puistotie 10, Helsingi.

https://www.google.com/maps/place/Itäinen+Puistotie+10,+00140+Helsinki,+Soome/@60.157858,24.9571259,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x46920bbf58a2efa7:0xa7e52bab59973fe9!8m2!3d60.157858!4d24.9593146

Kommentaarid
(Külastatud 640 korda, 1 külastust täna)