Soomes võtab tuure üles näitlejate ahistamise skandaal

Kui Eestis puhkes skandaal Riigikogu aseesimehega seotud ahistamise juhtumiga, siis Soomes on oma ahistamise skandaal, mille keskmes on näitlejad. Tuleb välja, et suurem osa näitlejaid on Soomes langenud seksuaalse ahistamise ohvriks.

Nüüd kavatseb Soome näitlejate liit korraldada ahistamise-vastase kampaania, vahendab Helsingin Sanomat.

Kõige rohkem on ahistamise juhtumeid seotud filmide ja telesaadetega, kus ahistajateks on olnud produtsendid.

Näitlejate ahistamise teema tõstatus kõigepealt USA-s ja sealt sai alguse #MeToo (tõlkes: mina kaa) liikumine, mis on jõudnud otsaga Soome. Soome näitlejatest on kampaaniaga liitunud näiteks Paula Vesala.

Soome näitlejate liidu korraldatud küsitlus näitas, et 150-st küsitletud näitlejast 120 oli kogenud oma töös seksuaalset ahistamist.

Vesala on Twitter

Me too. If all of the women who have been sexually harassed or assaulted wrote “me too” as their status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.

Näyttelijäliitto aloittaa työnantajille suunnatun kampanjan ahdistelun vähentämiseksi – Suurinta osaa näyttelijöistä on seksuaalisesti ahdisteltu

Näyttelijäliitto aikoo käynnistää myöhemmin tällä viikolla kampanjan työnantajille seksuaalisen häirinnän vähentämiseksi. Asiasta kertoi ensin STT. “Pyrimme tekemään kampanjan, joka kannustaa työnantajia miettimään tsekkauslistaa omista rakenteistaan ja käytännöistään, jotta seksuaalinen häirintä vähenisi. Kannustamme myös ohjeistuslistaan, joka voidaan toimittaa vieraileville ohjaajille ja vastaaville tahoille”, Näyttelijäliiton toiminnanjohtaja Elina Kuusikko kertoo HS:lle puhelinhaastattelussa.

Kommentaarid
(Külastatud 387 korda, 1 külastust täna)