Soomes on esimene rase mees

Soomes on teadaolevalt esimest korda olukord, kus rasestunud on mees.

Tulevane isa oli sündides naine, aga ta on läbi teinud soovahetusprotsessi ja sai tänavusel aastal mehe isikutunnuse. Ta otsustas ajutiselt hormoonravi peatada, et ta võiks saada oma abikaasaga lapse. Paar küsis ravi võimalusi viljakuskliinikust, aga seal keelduti neid abistamast tuginedes soovahetuse-alasele seadustikule. Lõpuks polnud aga mingit ravi tarvis, sest mees rasestus suve hakul.

Rasedus on kulgenud hästi, ainult terviseasutuste süsteemid ei taha tunnistada olukorda, kus rasedal on mehe isikutunnus. Paberitööd on seoses sellega olnud rohkem nii nõuandlas kui haiglas, vahendab Ilta-Sanomat.

Praegu pole veel täpselt teada, kas tegemist on esimese raseda mehega Soomes, aga see on üsna tõenäoline. Põhimõtteliselt on võimalik, et ka mõni teine paar on saanud nõnda lapse, et üks vanematest on soovahetusega seotud hormoonravi ajutiselt peatanud.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005399348.html

Kommentaarid
(Külastatud 2,760 korda, 1 külastust täna)