Soome suusakeskused valmistuvad juba lume tulekuks

Soome suusakeskused ootavad pakast ja valmistuvad lume tulekuks. Esimesed suusarajad avatakse juba oktoobri lõpus, aga mäel saab suusatada novembrist.

Põhja-Soomes on juba harjutud sellega, et suusarajad avatakse kohe, kui külmaks läheb. Soomes avatakse tavaliselt esimesena Ruka ja teised tulevad järgi, vahendab Yle.

Kuusamos asuva Ruka nõlvadelt saab alla lasta juba eeloleval reedel. Kittiläs asuvas Levi keskuses avatakse hooaeg oktoobri lõpupoole vahetult pärast pakaste saabumist. Levil on võimalik tööle panna kolmsada lumekahurit. Novembri keskpaigas toimuvad Levil juba maailma karikavõistlused slaalomis. Selle tarbeks on lund eelmisest tarvest lattu kogutud.

Muonios asuvasse Olose keskusesse on juba kolme nädala pärast oodata maailma parimaid suusatajaid treeningutele. Ka Olosel on lund eelmisest hooajast ette varutud. Mäesuusahooaeg algab Olosel novembri lõpus-detsembri algul.

Valdavas osas Lapimaa suusakeskustest algab hooaeg novembris. Täpsem aeg aga sõltub külmade tulekust.

https://yle.fi/uutiset/3-9864737

Kommentaarid
(Külastatud 417 korda, 1 külastust täna)