Soome pereisa teenis nutirinnahoidjatega miljoneid

Lääne-Soomes Kankaanpääl paarkümmend aastat tagasi nutirinnahoidjatega tegelema hakanud pereisa Akseli reho müüs oma ettevõtmise ameeriklastele ja teenis sellega miljoneid.

Reho maksustatav tulu oli 2015. aastal ligi 5,5 miljonit eurot, mis tuli ettevõtte müügist. Reho asutatud ettevõte Clothing+ leiutas naistele spordirinnahoidjad, mis mõõtsid sportimise ajal tervisenäitajaid, vahendab Ilta-Sanomat.

Miljonite teenimine võimaldas mehel veidi hinge tõmmata ja tegeleda rohkem pere ning kolme väikse lapsega. Ettevõtte üleandmine tähendas mehele palju. Varem pidi ta sageli voodilinu vahetama, sest higistas suure stressi tõttu öösiti ja krigistas magamise ajal hambaid. Ta unistas ka spordi tegemisest ja raamatute lugemisest, aga pole laste kõrvalt seda jõudnud veel teha.

Nüüd jalutas mees näiteks koos lapsega kooli, varem polnud tal selleks aega. Ta oleks viinud lapse ära autoga või lasknud seda kellelgi teisel teha. Ühtlasi hakkas mees rohkem sõpradega suhtlema, milleks tal varem polnud firma kõrvalt aega. Mehe sõnul on ettevõtte müügile järgnenud puhkuse-aasta olnud tema elu parim investeering.

Firma müügile järgnenud aasta jooksul on ta saanud palju uusi pakkumisi, aga ta on neist kõigist loobunud. Ta ei tahtnud enam teha midagi enne, kui nooremad lapsed kooli lähevad.

Nüüd sügisel aga pakkus kohalik energiafirma Vatajankosken Sähkö Oy võimalust tegeleda energia-alase innovatsiooniga. Reho tugevus on see, et ta ei tea energiast mitte midagi. Nüüd saab ta rahulikult mõelda, kuidas energia valdkonnas maailma muuta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005400830.html

Kommentaarid
(Külastatud 303 korda, 1 külastust täna)