Soome mees kleepis ümbrikule margi asemel pitsa pildi ja kiri läks kohale

Soomes elav mees kleepis ümbrikule postmargi asemel pitsa pildi, aga sellele vaatamata läks kiri kohale.

Laitilas elav Jussi Perkkola otsustas teha eksperimendi. Ta lõikas reklaamist välja pitsa pildi ja kleepis selle ümbrikule, kirjutas ümbrikule oma nime ja pani selle posti. Kiri jõudis kohale ja veel kahe päevaga!

Perkkola kirjutas hiljem Facebooki sissekandes, et mis mõte on postmarkidel, kui neid isegi ei tembeldata.

Soome postifirma Posti kommenteeris seda asja täna, esmaspäeval. Posti manitseb meest, et postmark pole lihtsalt templi jaoks, vaid tasu posti levitamise eest. Posti võrdleb mehe teguviisi raha võltsimisega. Samuti tugineb Posti inimeste aususele. Iga võltsimise juhtumit aga uuritakse ja võltsitud postmargi kasutamine on sama kui juba kasutatud postmargi kasutamine, mille puhul on tegemist postimaksumärgikuriteoga. Posti lisab ühtlasi, et õiget postmarki on lihtsam kasutada, kuna pole vaja jännata kääride ega liimiga.

Kommentaarid
(Külastatud 651 korda, 1 külastust täna)