Soome firma uus autovaha püsib peal 6 aastat

Soome firma Korrek uus imevaha püsib autol peal kuni kuus aastat.

Korreki info kohaselt kaob peale vahatamist vajadus uue töötlemise järele 2-6 aastaks ja samal ajal väheneb oluliselt ka auto pesemise vajadus. Esialgu tegelevad sellise vahatamisega ainult profid, vahendab Kauppalehti.

Lisaks kerele töödeldakse revolutsioonilise ainega ka auto aknad ning kummi- ja plastikosad, pärast mida muutuvad nad mustust hülgavaks ning saavad uv-kaitse. Kasutatud auto töötlemine võtab aega umbes tööpäeva ja seejärel kuivab pind veel umbes 12 tundi.

Uus aine jätab auto pinnale õhukese klaasja kile ja hoiab ära edasise pinna kahjustumise. Pärast töötlemist on pind 2-3 korda tugevam kui autolakk ning pinnal on värvi tugevdav peegelefekt.

Praegu koolitab Korrek Soomes välja umbes 50 vahatajat. Järgmisel aastal hakatakse toodet müüma välismaale ja esimeses järjekorras on Hispaania, Saksamaa ja Rootsi.

Hispaania on firma jaoks huvitav turg uv-kaitse katsetamise tõttu. Saksamaa on omakorda autotootmise kuningas ning Rootsi on huvitav seetõttu, et sealsed keskkonnanõuded on karmimad kui Soomes. Seetõttu ei tohi Rootsis autot koduhoovis pesta ja autopesulatel ning vahatajatel on rohkem tööd.

Viie aasta jooksul peaks ka Soomes autode pesu ning pinnatöötlus minema üle töökodadesse. Võimalik on ka see, et Korrekil on tulevikus oma pesulakett. Firma uus tehnoloogia suudab võistelda ükskõik kellega ning lisaks Euroopale vaatab Korrek oma toodetega maailma vallutamise poole. Nii näiteks on eesmärgiks jõuda USA-sse ja Venemaale.

Õhukese kile tehnoloogia (Thin Film Coating, TFC) leiutaja on Soome keemik Lauri Ylikorpi, kes varem on mõelnud välja katteid ookeanilaevadele ja värvipindadele. Läinud aastavahetusel müüs Ylikorpi pere ettevõte TFC-tehnoloogia edasi Berneri gruppi kuuluvale Korrekile ja Korrek müüb seda nüüd edasi. Esimesed TFC-kemikaalid ja tooted valmisid Soomes Heinävesi tehases juba tänavu kevadel ja tehas on valmis tootmist laiendama.

Korreki tootegrupi juht Tomi Laitila ütles, et Korreki tehas on Põhjamaades kõige moodsam. Ettevõttes tehakse kohapeal kõik ise ning toodete ja purkide-pudelitega ollakse võimelised rahuldama Euroopa turu vajadused. Tehase võimsus on kümneid tuhandeid pudeleid kuus ning praegust tootemahtu saab vajadusel kolmekordistada.

Lähiaastate eesmärk on Korrekil tõusta pinnakatete juhtivaks tootjaks Soomes ja olla kohal kõikjal Euroopas. See toob Lõuna-Savos asuvale Heinävesile juurde uusi töökohti.

Ettevõte tootele patenti ei taotle, kuna tooteid on nii keeruline valmistada, et keegi seda vaevalt suudab järgi teha. Teiselt poolt on patente raske taotleda ning keeruline nende järele valvata. Samamoodi tegutseb ilma patendita tuntud joogitootja Coca-Cola.

Soome toote eelisteks on kõrged keskkonnastandardid. Näiteks konkureerivad tooted Ceramic Pro ja Nanolex on väga hämara taustaga: keegi ei tea, kus neid toodetakse ja kus asuvad ettevõtete peakontorid. Võib arvata, et need tooted jõuavad Soome kusagilt Indoneesiast, Taimaalt, Lõuna-Koreast või mujalt Kaug-Idast.

Korrek on osa Berner Oy-st, mille tehased asuvad Soomes ning tütarettevõtted tegutsevad Rootsis ja Baltimaades. Berneri käive oli möödunud aastal 314,4 miljonit eurot ja ärikasum 16,3 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 546 töötajat.

Heinävesi tehas valmistab ligi miljon toodet aastas. Pinnatöötluse valdkonnas tulevad tehasest näiteks Lasol-klaasipesuvedelikud, Korrek-vahad ning Herbina XZ šampoonid ja palsamid.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalaisyritys-vaittaa-ihmeaine-korvaa-autovahat-jopa-kuudeksi-vuodeksi/kgiX4737?ref=iltalehti:700b&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=2.36193127.694845502.1504859723-1380298501.1413488549

Kommentaarid
(Külastatud 888 korda, 1 külastust täna)