Soome ema sai tingimisi vanglakaristuse, kuna lõi lapsi rihmaga ja pritsis neid veega

Soomes Oulunsalos ja Oulus elanud naine sai tingimisi vanglakaristuse selle eest, et lõi oma lapsi korrarihmaga ning pritsis neid külma veega aastatel 2008-2013. Naine eitas kõike ja ütles, et laste isa on pannud lapsed seda rääkima.

Naine tarvitas vägivalda kõigi kolme lapse peal, kes olid tegude toimepanemise ajal 4-10-aastased, vahendab Iltalehti.

Praegu 36-aastase naise vastu esitati kokku kolm süüdistust, iga lapse kohta eraldi. Süüdistuse kohaselt oli naine vedanud poega ühest toast teise juustest kinni hoides, löönud põlvega selga, löönud last käega, küünarnukiga ja koera jalutusrihmaga.

Küünarnukiga löömist kinnitas naise enda ema, laste vanaema. Poeg oli siis 6-7-aastane. Lisaks naine tutistas poega ja pritsis teda külma veega. Pojale tekkisid verevalumid ja ta tundis valu.

Kahe noorema õe suhtes oli vägivald leebem. Keskmist õde armastas ema käega lüüa. Lisaks tutistas naine õdesid ja pritsis neid külma veega.

Hiljem läks paar lahku ja lapsed jäid elama isa juurde. Emale kehtestati lähenemiskeeld. Uurimise ajal olid lapsed 8-, 11- ja 12-aastased ning nende ütlused võeti videosse. Üheski videosalvestuses ei tulnud välja, et isa oleks olnud laste suhtes vägivaldne. Ema vägivaldsus tuli aga välja kõigi laste seletusest. Laste sõnul oli tutistamisi nii palju, et neid kõiki ei suudetud isegi meenutada. 12-aastane poeg tunnistas, et kui midagi oli, sai kohe tutistada.

Ema eitas kohtus kõike ja väitis, et midagi pole olnud. Naise väitel oli mees sundinud lapsi neid asju rääkima. Süüdistatav rääkis, et mees, laste isa oli tihti seoses tööga ära ja tema pidi olema koos lastega. Viimastel aastatel aga elasid lapsed isa juures.

Kohus jäi laste tunnistusi siiski uskuma. Raskendav asjaolu oli see, et vägivalda tarvitas laste peal nende enda lihane ema. Kergendav asjaolu oli see, et lapsed ei saanud püsivaid tervisekahjustusi. Kohus mõistis naisele kolme kuu pikkuse tingimisi vangistuse. Ema peab vanemale pojale maksma 2000 eurot kahjustasu, noorematele tütardele vastavalt 900 ja 600 eurot.

Otsuse saab edasi kaevata.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710162200464276_u0.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 968 korda, 1 külastust täna)