Soome 6 lapse ema asutas miljonifirma, mis müüb rõivaid üle maailma

Soomes unistused täituvad: ämmaemandaks õppinud, aga siis lastega koju jäänud 40-aastane 6 lapse ema Marjut Rahkola asutas neli aastat tagasi oma Vantaa paarismaja köögis nullist ettevõtte, mille käive ulatub sel aastal mitme miljoni euroni ja kasum oli möödunud aastal 274 tuhat eurot.

Firma nimi on Vimma ja selle brändi rõivaid müüakse üle terve maailma, vahendab Helsingin Sanomat.

Vimma alustas lasteriietega, aga nüüd on pool riietest juba täiskasvanute omad. Firmas töötab ainult kaheksa põhikohaga inimest pluss kaheksa hooajalist töötajat. Rõivad valmivad tehastes Soomes ja Eestis. Mahepuuvill on pärit Indiast. Firmal on Soomes kaks poodi, veebipood ja 30-40 edasimüüjat, lisaks edasmüüjaid üle maailma kuni Singapurini välja.

Rahkola on üles kasvanud suures peres Põhja-Soomes Kempeles. Tema ema tahtis, et temast saaks haiglaõde ja ta läks seda eriala isegi õppima ja spetsialiseerus ämmaemanda kutsele. Rahkola jõudis vastu võtta ligi 40 sünnitust, enne kui oma lastega koju jäi. Oma laste kõrvalt hakkas ta tegelema oma vana kiindumuse õmblemisega, õppis disaini, oli vabakutselise disainerina mõned aastad Marimekko juures ja siis asutas päris oma ettevõtte.

Vimma rõivaste juures hindavad kliendid eelkõige kodumaisust ja ökoloogilisust. Soomes on viimastel aastatel tekkinud kodumaiste rõivaste buum, kus inimesed ei osta mitte margirõivaid, vaid kodumaiste väikeste tootjate riideid. Müügile aitab kaasa sotsiaalmeedia, nii et kallist reklaami pole vaja tehagi.

Firma asutaja Rahkola ise sotsiaalmeediast suurt lugu ei pea, tal pole isegi isiklikku Facebooki kontot. Aga firma lehekülgedel ta käib ja paneb sinna üles toodete pilte.

https://www.hs.fi/elama/art-2000005416634.html

Kommentaarid
(Külastatud 864 korda, 1 külastust täna)