Mees röövis Klaukkalas pitsataigna abil panka, sai saagiks 10 000 eurot ja raha jäigi kadunuks

Omamoodi huvitav juhtum oli 2015. aasta jõulude ajal Nurmijärvi vallas Klaukkalas, kus mees röövis vilkuvate tuledega varustatud pitsataigna abil kohalikku Osuuspankki kontorit ja sai sealt saagiks 10 000 eurot. Mees mõisteti nüüd kohtus süüdi, aga raha jäigi kadunuks.

Vilkuvad tuled pitsataigna paki peal olid mõeldud pommi imiteerimiseks, millega 30-aastane mees hirmutas politseinikke. Mehel oli panka sisenedes kaasas mängupüstol, vahendab Helsingin Sanomat.

Esialgu mõistis Hyvinkää kohus mehele kaheaastase reaalse vanglakaristuse. Helsingi ringkonnakohus aga muutis selle täna, teisipäeval tehtud otsuses ära tingimisi karistuseks. Lisaks peab mees tegema 90 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd ja hüvitama 10 000 eurot.

Ringkonnakohus ei suutnud mehel suuremat süüd näha, kuna teol polnud erilisi varguse või röövi tunnuseid. Süüdistatav ise arvas, et tegemist oli vargusega, mille eest on õiglane määrata aastane tingimisi vanglakaristus.

Ringkonnakohus leevendas mehe karistust, kuigi jäi seisukohale, et tegemist oli rööviga. Tingimisi karistuse puhul arvestati seda, et mees oli varem kohtulikult karistamata ja mehe olukord on stabillne. Stabiilsuse all pidas kohus silmas seda, et mees käib tööl ja teenib omale elatist.

Mees tunnistas kohtus, et kahetseb tehtut ja käib regulaarselt psühholoogi juures, et sellest rääkida. Päris tingimisi karistusega siiski ringkonnakohus ei nõustunud, mistõttu mehele määrati ÜKT tunnid.

Klaukkala Osuuspankki kontorit rööviti 2015. aasta 2. detsembril. Kahtlusalune võeti kinni 14. detsembril. Politsei jõudis mehele jälile valvekaamera pildi ja vihjete abil.

Ükski panga töötaja juhtunus kannatada ei saanud. Kohtus tunnistusi andnud pangatöötaja arvas esiti, et tegemist on naljaga. Lõpuks aga tundis pangatöötaja end ohustatuna, kui mees oma tegeliku motiivi paljastas.

Röövel ise ütles kohtus, et ta kedagi püstoliga ei ähvardanud ja jättis lihtsalt pitsataigna pangaleti peale. Kahtlane pakk aga tekitas segadust ja andis mehele politsei eest põgenedes edumaa. Politsei sulges pitsataigna pärast ümbruskonna tänavad ja võimalikku „pommi” uuriti pikalt pangakontoris ning pärast seda veel mujal. Politsei tunnistas hiljem, et kahtlust tekitanud pakk oli täiesti kahjutu, kuigi nägi pommi moodi välja.

https://www.google.ee/maps/place/Klaukkala,+Soome/@60.3917266,24.1910425,9z/data=!4m5!3m4!1s0x468dfb1bd8e14aa7:0x26c1a0ebcdd26868!8m2!3d60.3819189!4d24.748501

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005392824.html

Kommentaarid
(Külastatud 477 korda, 1 külastust täna)