Länsimetro jamad jätkuvad: täna peatati proovisõidud

Helsingi ja Espoo vahelise uue metrooliini Länsimetro kasutuselevõtt võib lükkuda taas kaugemasse tulevikku, kuna täna ilmnes viga rööpmetes, mille tõttu tuli peatada proovisõidud.

Rööpmevahetuse rike Otaniemi (Aalto-yliopisto) jaama juures oleks tähendanud seda, et rongid oleks saanud kasutada ainult ühe rööpapaari ja sõita harvemini, aga selle asemel otsustati proovisõidud üldse lõpetada, vahendab Helsingin Sanomat.

Länsimetro harvem liiklus oleks omakorda tähendanud muutust ülejäänud Helsingi metrooliikluses. Seetõttu otsustati Länsimetro proovisõidud üldse katkestada, et vähemalt ülejäänud metrooliinidel saaksid inimesed normaalselt edasi sõita.

Viga võib Länsimetro kasutuselevõtu taas teadmata ajaks edasi lükata.

Länsimetron koeajo keskeytyi, vaihde meni rikki Otaniemessä – Metropomo: “En osaa nyt sanoa matkustajaliikenteen aloituksesta mitään”

Länsimetron koeajot on keskeytetty torstailta. Espoon Otaniemessä ilmeni vaihdevika, joka olisi pakottanut koeajajat siirtymään vain yhden raiteen käyttöön ja harvoihin vuoroväleihin. Siksi oli Helsingin kaupungin liikennelaitoksen toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken mukaan viisaampaa keskeyttää koeajot. “Harvemmat vuorovälit olisivat säteilleet nykymetron puolelle ja haitanneet ihmisten arkea. Päätimme, että mieluummin keskeytetään nyt koeajo ja pidetään Helsingin puolen liikenne normaalina”, Lehmuskoski sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 395 korda, 1 külastust täna)