Koduabiline üritas 99-aastaselt Espoo naiselt välja petta 100 000 eurot

Koduabiline, kes oli juba varem 99-aastase Espoo naise arvelt välja võtnud üle kümne tuhande euro, üritas võtta pangast välja veel 100 000 eurot. Pangakontori töötajad said asjale viimasel hetkel jaole.

Pettuses süüdi mõistetud 65-aastasele koduabilisele mõistis Espoo kohus tingimisi aastase vanglakaristuse. Ühtlasi mõistis kohus süüdlaselt välja pettuse teel saadud raha, vahendab Helsingin Sanomat.

Praegu on ohver juba üle 100-aastane. Teo toimepanemise hetkel oli ohver 99-aastane ja talle pakkus koduabilise teenust Lähimmäisapu ry kaudu tellitud koduabiline.

Ametlikult oleks koduabiline pidanud koristama ja käima poes.

Kuriteole saadi jälile, kui koduabiline läks 2015. aastal Helsingis Ålandsbankeni Bulevardi kontorisse ja esitas avalduse, mille kohaselt oleks ohvri pangaarve suletud ja sellel olnud raha üle 127 000 euro kantud koduabilise isiklikule arvele.

Panga töötajad polnud aga nõus sellist tehingut tegema ja koduabiline lahkus pangast tühjade kätega. Mõne aja pärast saabus ta uuesti pangakontorisse koos 99-aastase naisega. Nüüd esitas koduabiline avalduse, mille alusel oleks pandud kinni ohvri teine arve ja kantud seal olnud 100 000 eurot koduabilise arvele. Pangatöötajad hakkasid taas kahtlema ja tundsid huvi, kas 99-aastane naine tõesti soovib sellist ülekannet teha.

Panga töötajad polnud võimelised vanadaamiga rääkima, kuna kuuldeaparaat ei töötanud korralikult. Koduabiline oli aga olnud väga aktiivne ja põhjendanud ülekannet. Lõpuks keeldusid panga töötajad sellise tehingu tegemisest.

Pärast pangaskäiku määrati 99-aastase naise esindajaks tema sugulane. Siis tulid välja varasemad ülekanded, kolmel korral kokku summas 10 900 eurot. Koduabiline oli raha kandnud nii enda kui oma tütre arvele. Siis tehti politseile teade. Vanadaam rääkis hiljem, et oli oma allkirja andnud avaldustele, kus polnud märgitud summasid.

Süüdistuse kohaselt kasutas koduabiline ära vana naise abitut seisundit ja teenuse pakkumise käigus tekkinud usaldust. Vanainimesed nägemine ja kuulmine olid samuti väga kehvad.

Kohus jäi süüdistust uskuma, mõistes koduabilise süüdi pettuses ja pettuse katses. Otsus pole veel jõustunud ja seda on võimalik edasi kaevata.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005391969.html

Kommentaarid
(Külastatud 300 korda, 1 külastust täna)