Helsingi lasteaedades hakatakse alates jaanuarist pakkuma taimetoitu

Alates jaanuarist pakutakse kõigis Helsingi lasteaedades soovi korral taimetoitu ja see võib olla kuni viie euro võrra kallim kui tavatoit.

Helsingi linnas prooviti taimetoitu katseliselt mõnes lasteaias ja see osutus kardetust odavamaks, vahendab Helsingin Sanomat.

Aasta tagasi otsustati Helsingis pakkuda katseliselt lastele taimetoitu 20 lasteaias, et arvestada, kui palju võib taimetoit minna tavalisest kallimaks. Prooviaeg lõppes sügisel ja selle järgi osutus taimetoit kardetust odavamaks.

Helsingi lasteaedade toit ehk hommikusöök, lõuna ja õhtuoode maksavad kokku lapse kohta 7,26 eurot päevas. Taimetoit läks kallimaks ainult 5,49 euro võrra.

Kui aga taimetoitu pakkuda rohkem, on see kallim ainult 2,1 euro võrra päevas.

Küsitluste järgi on taimetoitu tarbivaid lapsi Helsingi lasteaedades alla 50.

Samaaegselt taimetoidu hinna arvestusega tegeleb Helsingi ülikool taimetoidu tervislikkuse väljaselgitamisega. Enamus lapsi tarvitab taimetoitu mitte tervislikel, vaid kogu perega seotud muudel põhjustel nagu keskkonna ja loomade kaitse.

Helsinki alkaa tarjota vegaaniruokaa kaikissa päiväkodeissa tammikuusta lähtien – kokeilussa vegaaniruoka maksoi yli viisi euroa muuta ruokaa enemmän

Kaikissa Helsingin kaupungin päiväkodeissa tarjotaan vuoden 2018 alusta vegaaniruokaa myös kotonaan vegaanista ruokavaliota noudattaville lapsille. Valtuusto päätti reilu vuosi sitten aloittaa 20 päiväkodissa kokeilun, jonka avulla tutkitaan miten kalliiksi vegaaniruoka todellisuudessa tulisi. Kokeilu päättyi syyslomaa ennen. Tulos on, että vegaaniannoksen hinta jääkin aiemmin arvioitua pienemmäksi.

Kommentaarid
(Külastatud 253 korda, 1 külastust täna)