Uus kord: Soome tööle minnes võib saada trahvi

Soomes tänasest kehtima hakanud seaduse kohaselt võib töötaja lähetamine Soome lõppeda trahviga, edastas advokaadibüroo Soraninen vandeadvokaat Paul Künnap Äripäevas.

Kui varem oli Soome tööinspektsioonil õigus trahvida eelkõige töö tellijaid, siis nüüd kehtima hakkava seaduse alusel on tööinspektsioonil suuremad volitused trahvida Eesti ettevõtet, kes oma töötajaid Soome lähetusele saadab ja sellest teatamata jätab. Trahv teate esitamata jätmise korral on 1 000 kuni 10 000 eurot. „Tõenäoliselt ei jäta tööinspektsioon trahvi määramise võimalust kasutamata ning sügisel on oodata suuremat trahvide lainet,” ütles Künnap.

Künnapi sõnul on samaaegselt hoogustunud Soome maksuameti praktika määrata Eesti ettevõtetele ja ka töötajatele väga pealiskaudsetel alustel makse. „Eriti ehituse valdkonnas koguneb maksuametile mõned aastad tagasi loodud töömaaregistrite kaudu hulganisti ekslikke andmeid, mille tulemusel on kohati Soomega ka suhteliselt põgusat kontakti omanud ettevõtja või ka töötaja avastanud ennast Soomes maksuvõlglasena,“ selgitas Künnap.

Kommentaarid
(Külastatud 636 korda, 1 külastust täna)