Suur jama Soome postiga: naine tagastas sadula, sai asemele kellegi lapse kingitused

Soome posti kohta tuleb viimasel ajal üha kummalisemaid teateid. Nüüd on avalikuks tulnud juhtum, kus naine tagastas posti teel sadula, aga sai mõne aja pärast asemele lastele mõeldud kingitused.

Lõuna-Soomes Siuntio vallas elav Pauliina Sjöholm oli saatnud posti teel ära ühe hobusesadula. Pooleteise kuu pärast sai taga aga tagastusena kahe väikse lapse sünnipäevakingitused, vahendab Ilta-Sanomat.

Kõik algas sellest, kui Pauliina pani augusti algul posti kirbuturult ostetud jalgrattasadula ja saatis selle Jokelasse. Mõned päevad hiljem sai ta aga kirja ühelt Tampere ligidal elavalt naiselt, kes küsis, kas tema on saatnud sadula. Naine oli omakorda oodanud posti teel pulmakleiti, mitte ratsutamistarbeid. Kui sadul lõpuks õigesse kohta Jokelas kohale jõudis, arvas naine, et sellega on asi lõppenud.

Käes oli juba septembri keskpaik, kui Pauliinale tuli koju teade sellesama sadulaga paki tagastamise kohta. Naine mõtles, et see ei saa olla tõsi, sest oli sadula juba tükk aega tagasi ära saatnud. Ta oli näinud seda karvast sadulat pärast ära saatmist juba müügis. Sadul oligi juba edasi müüdud ja Pauliina oli saanud oma raha tagasi.

Siis mõtles Pauliina, et võibolla on pakis tolle teise naise pulmakleit. Ta võttis Tampere naisega ühendust ja too rääkis, et oli oma kleidi lõpuks kätte saanud.

Kui Pauliina läks postkontorisse talle mõeldud saadetist ära tooma, siis selgus, et pakile oli kleebitud tema aadress ja tollesama sadula paki silt. Üllatus oli suur, kui selgus, et pakis olid kahele lapsele, 5-aastasele Juhole ja 6-aastasele Miiale mõeldud kingitused. Kaardil oli allkiri: T. Taata.

Pauliina teadis, et kui ta nüüd selle paki tagasi saadab, siis läheb see inimesele, kellelt ta oli sadula ostnud. Ta nägi kohe, et see polnud see pakk, mis varem oli käinud Jokela ja Tampere vahet. Ta teadis, et pakis polnud sadulat ning ta otsustas minna koju ja selle avada.

Kui ta eemaldas pakilt sinna kleebitud sildi, tuli selle alt välja paki algne sihtaadress, milleks oli Rovaniemi. Samas aga rebenes silt nii ära, et sellelt polnud õiget aadressi enam võimalik välja lugeda.

Pauliina ei saa siiani aru, miks Rovaniemi aadressile oli peale kleebitud tema aadress. Kogu see jant vähendas tema usaldust Soome Posti suhtes. Samas on naine kurb, et lapsed pole ikka veel oma kingitusi kätte saanud.

Postis on hakatud nüüd selgitama, mis sünnipäevapakiga juhtus. Mingil põhjusel on pakile pandud peale vale aadress. Nüüd püütakse teada saada paki õige adressaat ja selle kaudu pakk kohale toimetada.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005366780.html

Kommentaarid
(Külastatud 546 korda, 1 külastust täna)