Soomes tehti avalikuks üle saja ameti palgad

Soome statistikaamet tegi avalikuks üle saja ameti palgad. Selle järgi on koristajate tunnipalk nii meestel kui naistel 11,8 eurot, aga näiteks paberitööstuse töötajatel meeste palk 22,2 eurot tunnis ja naistel 18,9 eurot tunnis.

Paberitööstuses on Soomes olnud juba vanast ajast head palgad. tegemist on mediaanpalgaga, mille puhul pooled teenivad sellest rohkem ja pooled vähem.

Tunnipalga eesotsas on Soomes arstid, kelle teenistus on keskmiselt üle 40 euro tunnis. See pole üllatav, sest arstid on eesotsas ka kuupalga arvestuses, vahendab Ilta-Sanomat.

Tunnipalk annab sissetulekutest parema ülevaate nende ametite puhul, kus makstakse tunnitasu. Sellised ametid on näiteks ehitustööd, eri tootmistööd, remonditööd, transporditööd, müügitöö, koristus, jäätmehooldus ja maamajanduse abitööd.

Tunnipalk võib valdkonniti olla väga erinev. Näiteks ehituses kõigub tunnipalk 13-22 euro vahel.

Tunnipalkade kohta on ülevaatlik tabel Ilta-Sanomate veebis.

Yli sadan ammatin tulot julki – saatko näin paljon tuntipalkkaa?

Paperialalla on perinteisesti hyvät palkat, kun taas siivoojat ovat palkkahaitarin alapäässä. Tilastokeskuksen torstaina julkaisemat luvut tuntipalkoista vahvistavat käsitystä. Niiden mukaan esimerkiksi paperinvalmistuksessa mies tienasi viime vuonna 22,22 euroa tunnissa ja nainen 18,99 euroa. Katso jutun lopusta taulukko 107 ammatin tuntipalkoista. Kyseessä on kokonaisansioiden mediaani, eli puolet ammatissa olevista tienaa tuota lukua enemmän ja puolet vähemmän.

Kommentaarid
(Külastatud 11,133 korda, 1 külastust täna)