Soome politseinike soosikud: koonderakond ja põlissoomlased

Soome politseinike kaks suurt soosikut erakondade seas on koonderakond Kokoomus ja erakond Põlissoomlased, selgub Iltalehti korraldatud küsitlusest politseinike seas.

Koonderakonda toetab 26,5 protsenti ja põlissoomlasi 24,8 protsenti politseinikest. Siis on tükk maad vahet ja kolmandal kohal on peaministripartei Keskerakond 11,3 protsendiga. Siis on jälle tükk maad vahet ja neljas on sotsid 4,3 protsendiga ning viies rohelised 3,7 protsendiga. Ülejäänud erakondade toetus politseinike seas on alla 2 protsendi.

Politseinikest omakorda toetavad juhid rohkem Koonderakonda ja tavalised politseitöötajad rohkem põlissoomlasi.

Küsitlus näitab, et politseinikud toetavad põlissoomlasi rohkem kui rahvas tervikuna. Rahva seas on Koonderakonna järel populaarsuselt teisel-kolmandal-neljandal kohal rohelised, Keskerakond ja sotsid ning alles viiendal kohal põlissoomlased 10,3 protsendiga.

IL-Kysely: Poliisien ehdottomat suosikkipuolueet: kokoomus ja perussuomalaiset

Iltalehden kysely poliiseille paljastaa, mitä puolueita he äänestävät.

Kommentaarid
(Külastatud 204 korda, 1 külastust täna)