Soome politseijuhi säuts tekitas Twitteris pahameeletormi

Soome ühiskond on lõhenenud teemal, kuidas suhtuda radikaliseerunud turvapaigataotlejatesse: ühed ütlevad, et neid tuleks rohkem mõista, teised, et neid tuleks rohkem hukka mõista. Soome politseijuht Jari Taponen pani täna sõrme herilasepessa, kui kirjutas Twitteris, et isegi terroristidel tuleks lasta koolis käia. Selle peale ägestusid paljud inimesed, küsides, kas politseijuht on ikka täie mõistuse juures.

Jari Taponen võrdles suhtumist turvapaigataotlejatesse koolikiusamisega, kus kiusatu võib käituda ettearvamatult. Seetõttu soovitas Taponen lasta isegi radikaliseerunud turvapaigataotlejatel, noortel või vanadel koos teistega koolis edasi käia, et nad seal käituma õpiksid.

See arvamus tekitas paljudes soomlastes vastakaid tundeid ning selle peale küsiti, kas politseijuht ikka annab endale aru, mida kirjutab. Mitmed inimesed on mures, et nende lapsed käivad koolis koos radikaliseerunud islamistidega.

Politseijuht kaitses end väitega, et koolis pole ühtegi atakki toimunud ning koolis hoiavad toimuval silma peal kogenud pedagoogid.

Üks vastaja aga soovitas politseijuhil oma suu kinni panna, sest need argumendid on saadud infomõjutamise kursustelt. Inimesed vastasid politseijuhile, et õpetajad ei suuda õpilasi koolis terroristide eest kaitsta.

Kommentaarid
(Külastatud 305 korda, 1 külastust täna)