Soome pastorid tulid kapist välja: tunnistavad, et on laulatanud homosid ja lesbisid

Kümned Soome pastorid on tulnud kapist välja ja tunnistavad, et on reeglitevastaselt laulatanud homosid ja lesbisid.

Kokku on kapist välja tulnud 51 Soome kirikuõpetajat, nõustudes oma pildi avaldamisega galeriis, vahendab Helsingin Sanomat.

Ühe kapist välja tulnud luteriusu õpetaja Ari Kotisaari sõnul ajendas kampaaniat tegema asjaolu, et meedias räägitakse vaid ühest-kahest juhtumist. Tegelikult on tegemist laiema protsessiga, kus õpetajad on asunud samasoolisi kiriklikult laulatama.

„Tere tulemast laulatama, kõik homod, lesbid ja transseksuaalid,” kutsus inimesi ütles Ari Kotisaari. Tema sõnul arvavad paljud, et asi ongi nii nagu piiskopid räägivad, et kiriklikult homosid ei laulatata.

Avalikkuses on olnud ainult paar õpetajat, kes on homosid laulatanud, aga tegelikult on selliseid õpetajaid palju. Pildigaleriis on selliseid õpetajaid, kes on juba samasoolisi laulatanud kui neid, kes kavatsevad seda teha.

Tegemist on omamoodi kapist välja tulekuga. Seni on avalikkuses olnud juttu vaid kolmest kirikuõpetajast-vikerkaarepastorist, kes on homosid paari pannud: Helsingi õpetaja Kai Sadinmaa, ülikooli pastor Laura Mäntylä ja Seinäjoe õpetaja Henna Salo.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005378673.html

Kommentaarid
(Külastatud 402 korda, 1 külastust täna)