Soome naised näitasid parlamendihoone ees valitsusele trääsa

Soome naised on sama tragid nagu eesti naised. Nimelt tõstsid soome naised täna Helsingis toimunud meeleavaldusel parlamendihoone ees seelikusabad üles ja näitasid valitsusele tagumikku.

Valitsuse poliitika vastu oli täna Helsingis väljas meelt avaldamas ligi tuhat inimest, vahendab Helsingin Sanomat.

Meeleavaldus kandis nime „Sipilöinti seis”, mis tähendas peaminister Juha Sipilä vastu suunatud tegevust. Meeleavaldus korraldas rühmitus Joukkovoima (tõlkes: ühenduse võim), mis on korraldanud Helsingis juba mitmeid meeleavaldusi. Bussidega saabus rahvast kohale ka mujalt Soomest.

Meeleavaldusega koos toimus Helsingi kesklinnas Rautatientorilt alanud rongkäik. Rongkäigus näha olnud plakatitel nõuti Sipilä valitsuse tagasiastumist, naistele suuremaid õigusi, kärbete peatamist ja migrantide tagakiusamise lõpetamist.

Noin tuhannen hengen mielenosoitus vastusti hallitusta Helsingin keskustassa

Mielenosoitus ruuhkautti jonkin verran liikennettä Helsingin keskustassa lauantaina iltapäivällä. Poliisi arvioi osallistujamääräksi noin tuhat. Osallistujien sosiaalisessa mediassa esittämien arvioiden mukaan osallistujia oli tuhatta enemmän. “Ihan se sujui rauhallisesti, ei siellä tapahtunut mitään mainittavaa”, Helsingin poliisin yleisjohtaja Esa Pennanen sanoi Helsingin Sanomille lauantai-iltana mielenosoituksen jo päätyttyä. Hallituksen politiikkaa vastustava mielenosoitus on nimeltään “Sipilöinti seis”.

Kommentaarid
(Külastatud 2,033 korda, 1 külastust täna)