Soome maakonnad muutuvad UNICEF-i abil veelgi lapsesõbralikumaks

Kuus Soome maakonda alustavad koos rahvusvahelise lastekaitseorganisatsiooniga UNICEF elukeskkonna muutmist lapsesõbralikumaks.

Pilootprojekt Lapsesõbralik maakond kestab kokku 10 kuud ja aitab Soomes loodavatel maakondadel arvestada lapse huvidega. Projektis osalevad Lõuna-Karjala, Kesk-Pohjanmaa, Põhja-Pohjanmaa, Päijät-Häme, Uusimaa ja Varsinais-Soome maakonnad.

Pilootprojekt on osa Soome valitsuse lapse- ja pereteenuste programmist LAPE, mis aitab arvestada ühiskonnas rohkem laste õigustega. LAPE-programmi juhivad haridus- ja kultuuriministeerium ning sotsiaal- ja terviseministeerium.

Paralleelselt maakonnaprojektiga on alates 2012. aastast koostöös UNICEF-iga Soomes kasutusel lapsesõbraliku omavalitsuse mudel. Selle mudeli järgi arvestatakse omavalitsustes kõigi otsuste puhul laste huvidega.

Kommentaarid
(Külastatud 639 korda, 1 külastust täna)