Soome kaitseväelastel pole soovitav terroriohu tõttu õhtuti vormis väljas liikuda

Soome kaitseväe juhatuse soovituse kohaselt peavad kaitseväelased vältima õhtusel ajal vormis üksi väljas liikumist.

Üks kaitseväelane andis Ilta-Sanomatele teada, et soovitus tuleneb Turu pussitamisest. Nimelt, nagu kirjutas läinud nädalal Suomen Kuvalehti, oli 22-aastase marokolase Abderrahman Bouanane algne rünnakuobjekt olnud üks ajateenija. Asi aga ei õnnestunud, sest ajateenija ümber oli liiga palju inimesi. Nõnda valis ta omale lihtsamad rünnakuobjektid.

Nüüd on kaitseväes soovitatud vältida avalikes kohtades vormi kandmist. Soome terrorismiuurija Atte Kaleva tunnistas, et vormis sõjaväelased ja politseinikud on kõikjal olnud terroristide rünnakuobjektid. Nende suhtes on korraldatud mitmeid rünnakuid Prantsusmaal ja Suurbritannias.

Kaitseväe juhatuse soovitused on tekitanud paljudes inimestes ärevust. Inimesed on üllatunud, et isegi kaitseväelased ei saa enam vormis ringi liikuda. Samuti on inimesed pahased, et ühest pussitajast lastakse end sedavõrd mõjutada.

Osa inimesi on mures, et kui isegi kaitseväelased ei saa tänaval liikuda, mis siis veel lastest, naistest ja vanuritest rääkida. Samuti on inimesed mures, kas naised tohivad üldse lühikese seelikuga enam välja minna.

Kommentaarid
(Külastatud 1,356 korda, 1 külastust täna)