Soome II kvartali majanduskasv püsis 3% juures

Soomes majandus on tänavu kasvanud väga hea hooga. Nii nagu esimeses kvartalis, kasvas Soome majandus teises kvartalis võrreldes eelmise aasta tervelt 3 protsenti.

Võrreldes eelmise kvartaliga kasvas majandus statistikaameti andmetel 0,4 protsenti. Võrdluseks, eelmises kvartalis kasvas majandus võrreldes varasema kvartaliga 1,2 protsenti. See näitab, et majanduskasv on aeglustumas.

Soome eksport püsis teises kvartalis samal tasemel esimesega, aga kasvas kaheksa protsendi võrra võrreldes eelmise aastaga. Import kasvas võrreldes esimese kvartaliga kolm protsenti ja võrreldes eelmise aastaga neli protsenti.

Tilastokeskus – Neljännesvuositilinpito

Kiinteän pääoman bruttomuodostus eli investoinnit kasvoivat huhti-kesäkuussa kolme prosenttia edellisestä neljänneksestä ja 11 prosenttia vuodentakaisesta. Yksityisen kulutuksen volyymi kasvoi prosentin edellisestä neljänneksestä ja kolme prosenttia vuodentakaisesta. 1) Volyymi tarkoittaa tietoa, josta hintojen muutosten vaikutukset on poistettu. Viitevuoden 2010 hintaiset volyymit on ilmaistu suhteessa vuoden 2010 käypähintaiseen (euromääräiseen) tasoon.

Kommentaarid
(Külastatud 185 korda, 1 külastust täna)