Soome ettevõtja: liiga väike palk tekitab stressi ja muudab inimesed loomadeks

Soome Yle A-stuudio saates tulemuspalga teemal arutlenud ettevõtja Jari Sarasvuo ütles, et tulemuspalk motiveerib, aga selleks peab olema korralik põhipalk. Vastasel korral tekitab liiga väike sissetulek inimestes stressi ja muudab nad loomadeks.

Sarasvuo sõnul mõjub töötajatele raha pitsitamisest paremini kiitmine. Piisavalt kõrge palgatase tagab hea investeeringute tootluse ja on boonussüsteemi alus. Kui palk on aga liiga väike, tekib inimesel toimetulekustress, mis toob kaasa haigused ja teatud võimekuse kaotuse, märkis Sarasvuo.

Sarasvuo sõnul muudab väike sissetulek inimese loomaks. Kui inimese põhivajadused pole piisava palgaga kaetud, siis pole mõtet inimesi tagant utsitada.

Jari Sarasvuo: Liian pieni palkka ajaa stressiin ja “ihmisen eläimeksi”

Rahan merkityksestä työn motivaattorina ja tulospalkkauksesta keskusteltiin tiistaina A-studiossa.

Kommentaarid
(Külastatud 322 korda, 1 külastust täna)