Sipilä kohtus Peterburis Medvedjeviga

Soome peaminister Juha Sipilä kohtus täna Peterburis oma Vene ametivenna Dmitri Medvedjeviga.

Omavahelisel kohtumisel arutasid Sipilä ja Medvedjev aktuaalseid probleeme nagu majandussuhted. Lisaks kohtumisele osalesid valitsusjuhid Soome 100. aastapäevale pühendatud soome-vene kultuurifoorumi avamisel, edastas valitsus.

Sipilä ütles, et alates sellest ajast, kui nad viimati detsembrikuus Oulus kohtusid, on olnud mitmeid positiivseid arenguid, näiteks Vene turistide ööbimiste arv on Soomes kasvanud 19 protsenti. Piiriületuste ja viisataotluste arv on hakanud taas kasvama.

Peaministrid arutasid ka keskkonnaküsimusi nagu Krasnõi Bori probleemne jäätmehoidla ning musta söe kasutamine Jäämere ääres. Arutusel olid ka Venemaa ja Euroopa Liidu suhted ning olukord Ukrainas.

Sipilä ütles, et Ukraina konflikt takistab praegu Venemaa ja Euroopa Liidu suhteid.  Edasine suhete areng sõltub konflikti lahendamisest. Vaatamata vastastikustele sanktsioonidele on Venemaa ja Euroopa Liit naabrid ning koostöö eri valdkondades on mõlema osapoole huvides. Dialoogi jätkamine on väga tähtis, märkis Sipilä.

Peaministrid osaleid ka kahe maa vahelise ja arvult 18. kultuurifoorumi avamisel. Tänavu oli foorumi teema „Kultuuri sada nägu” ja see on Soome 100. aastapäeva tähtsündmus Venemaal.

Sipilä kohtus nii Soome kui Vene ettevõtete esindajatega Peterburi Soome majas, mille ostus leppisid peaministrid kokku möödunud aasta lõpus Oulu kohtumisel.

Soome ettevõtetest olid kohtumisel esindatud Meka Pro Oy, Bonava, Wärtsilä Oyj, Tikkurila Oyj, East Office of Finnish Industries Oy, Paroc Group Oy, Itella Russia, Propria Oy, Governia Oy, Stora Enso, Valio Oy, Accountor, Arctech Helsinki Shipyard Oy, Finnvera Oyj, Itamaa Oy, Gaia Consulting Oy, Raute Oyj, Neste Petersburg Oy, OP Yrityspankki Oyj, Aker Arctic Technology Oy, ZAO Ames/ Nor-Maali Oy ja Arctia Oy.

Kommentaarid
(Külastatud 213 korda, 1 külastust täna)