Raamatupidaja pettis kliente, kasutades Soome pangaülekannete omapära

Raamatupidaja pettis kliente kümnete tuhandete eurodega, kasutades ära Soome pankade omapära, et ülekannete puhul ei kontrollita saaja nime ja konto numbri vastavust. Seetõttu võib näiteks ülekannetele märkida saaja nimeks maksuameti, aga konto numbri panna enda oma. Pettusi on nõnda väga raske tuvastada.

Raamatupidaja kandis nõnda klientide kontodelt enda kontole kümneid tuhandeid eurosid. Arvatakse, et ta pettis alates 2014. aastast oma kliente kokku ligi saja tuhande euroga. Makse saajaks märkis ta maksuameti, aga konto numbri pani enda oma, vahendab Iltalehti.

Juhtumit uurib praegu politsei, kuna ühe ehitusettevõtte arve tehti täiesti tühjaks. Pettus tuli välja, kui ettevõtte raha-asju hakkas uurima teine raamatupidaja. Siis tuli välja, et kirjade järgi maksuametile ja pensionikindlustusele kantud summad olid läinud tegelikult raamatupidajale endale.

Eestis poleks selline asi võimalik, kuna pangad kontrollivad saaja nime ja arve numbri vastavust ning kui need ei ühti, siis ülekannet ei teostata.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709192200402435_u0.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 544 korda, 1 külastust täna)