Posti jagatakse Soome suuremates linnades edaspidi ainult kolm korda nädalas

Soome suuremates linnades, kus igal hommikul toimub ajalehtede kojukanne, jagatakse posti alates tänasest, 15. septembrist laiali ainult kolm korda nädalas.

Muudatus on seotud postiseaduse muutmise ning postituru avamisega konkurentsile, vahendab Yle.

Postifirma info kohaselt jätkub suuremas osas Soomes kirjade ja muu posti laialivedu jätkuvalt viis korda nädalas nagu seni. Viis korda jagatakse posti laiali neis kohtades, kus puudub ajalehtede hommikune kojukanne. Linnalähedastes piirkondades on samuti lubatud kolmepäevane posti kojukanne, kui seal käivad hommikuti ajalehed.

Kirjadest ja postkaartidest 50 protsenti peab edaspidi olema kohal hiljemalt saatmisele järgneval neljandal päeval.

Muudatus on kasulik nägemispuudega inimestele, kuna neile saadetavad punktkirjas postisaadetised on edaspidi täiesti tasuta. Kortermajades võib aga postkastid välja panna koridori ning loobuda luukidest korteriuste sees.

Postkontorite puhul kaovad kilomeetri- ja protsendinõuded, aga edaspidi peab igas vallas olema vähemalt üks postkontor. Teenuspunktid ühendatakse tulevikus muude teenustega või viiakse nad üle kergesti ligipääsetavatesse kohtadesse.

https://yle.fi/uutiset/3-9833842

Kommentaarid
(Külastatud 268 korda, 1 külastust täna)