Mees kukutas pastakastruli põrandale ja majaühistu nõuab niiskuskahjustuse eest 30 000 eurot

Helsingi majaühistu nõuab kohtu kaudu üürnikult ligi 30 000 euro maksmist niiskuskahjustuse eest, mille põhjustas maha kukkunud pastakeedukastrul. Kahjustusest teatas mees ise majaühistule.

Ekspertiis tegi kindlaks, et kogu põranda kahjustus polnud tingitud maha kukkunud kastrulist. Sellele vaatamata on majaühistu esitanud mehe vastu nõude, kus mehel tuleb hüvitada kogu niiskuskahjustus ja kohtukulud. Kokku on summa ligi 30 000 eurot, vahendab Helsingin Sanomat.

Helsingi kohtule esitatud nõude järgi elas mees Helsingis Punavuoris üürnikuna 2010. kuni 2015. aastani. Veekahjustus avastati 2015. aasta detsembris. Sellest teatas üürnik ise, kui ütles, et pasta keeduvesi kukkus põrandale. Ekspertiis tegi kindlaks, et vee tõttu oli kahjustatud köögi, esiku ja osaliselt elutoa põrand. Niiskust leiti ka seinte alaosast, mööblinurkadest ja liistudest. Lisaks leiti muid vigu nagu lekkiv köögi kraanikausi haisulukk.

Korteris tehtud ekspertiis tegi kindlaks, et kõik kahjustused pole kindlasti põhjustatud keeduvee mahakukkumisest ega ka lekkivast köögi kraanikausi haisulukust. On tõenäoline, et vesi on valgunud korterisse vannitoast. Samas väidab majaühistu, et kahjustus on tekkinud seoses üürniku tegevusega.

Majaühistu tegi korteris remondi, mis läks maksma 17 000 eurot. Lisaks peab üürnik maksma 13 20 euro ulatuses õigusabikulusid.

Üürniku väitel võis vesi tungida vannitoast korterisse, kuna vannitoa ukse juures pole nõuetekohast veetõket. Seetõttu võis vannitoast vett mujale minna juba eelmise üürniku ajal.

Seaduse järgi vastutab vannitoa torustiku, kraanide ja wc-pottide eest majaühistu. Üürnik või osanik vastutab kattematerjalide, mööbli ja bideeduši eest. Kui esineb ehitusvigu, peab need parandama majaühistu.

Antud asjas pole kohus veel otsust teinud.

http://www.hs.fi/koti/art-2000005375184.html

Kommentaarid
(Külastatud 912 korda, 1 külastust täna)