Läbimurret lubanud Soome arvuti-startup läks pankrotti

Oma väikse arvutiga läbimurret lubanud Soome arvutifirma Solu Machines Oy läks pankrotti. Kohus kuulutas pankroti välja teisipäeval.

Aastal 2014 asutatud Solu Machines lubas hakata tootma Solu-arvutit, mille suhtes olid väga suured ootused. Ettevõte tuli arvuti-Spotify’ks ristitud seadmega välja 2015. aastal ja äratas rahvusvahelist tähelepanu, vahendab Tivi.

Ettevõttesse investeeriti kokku 1,3 miljonit dollarit. Ettevõtte juht Kristoffer Lawson ütles 2015. aastal antud intervjuus, et ettevõtte eesmärk on astuda kandadele sellistele suurustele nagu Apple, Microsoft ja Google.

Ettevõte lubas, et pakub täiesti uut lahendust. Klientidele pakuti 19 euro suuruse kuumaksu eest nii mäluruumi pilveteenuses kui ka tarkvara. Arvuti ise oli väike, peopesa suurune. Firma kogus hulgaliselt raha ühisrahastuse skeemide kaudu.

Kommentaarid
(Külastatud 226 korda, 1 külastust täna)