Kalle Palanderi mõis Eestis on müügis, mees ei jaksa seda ülal pidada

Soome edukaima mäesuusataja Kalle Palanderi 2011. aastal soetatud Ontika mõis Ida-Virumaal on müügis, kuna omanik ei jaksa seda ise ülal pidada.

Majandusaasta aruande järgi on Palander pannud ühe aasta jooksul mõisasse üle 420 000 euro oma raha. Ühtlasi tuleb aruandest välja, et mõisa teenitav tulu katab vaevu küttekulud, vahendab Iltalehti.

Palander tunnistab, et tänavusel suvel ei saanud kliente vastu võtta, kuna majas vahetati torusid.

Varem on Palander öelnud, et ei pane oma Eesti elamisse enam sentigi raha. Nüüd tunnistab ta, et üht-teist on vaja siiski teha. Ontika haldusfirma Manor Properties OÜ aruandest selgub, et omanik on ise ettevõttesse 2014. aasta jooksul sisse pannud 420 000 eurot. Ühe aasta tulud olid aga kõigest 53 000 eurot. Kõige suurem kulu on küttekulu, mis võtab igas kuus mitu tuhat eurot.

Tänavune aasta siiski päris aia taha ei läinud, kuna Kohtla-Järve linnateater andis mõisas kümme külalisetendust, mis olid kõik välja müüdud. Ühel etendusel oli 150-170 vaatajat. Mõis ise sellest mingit tulu ei saanud, kuna teatrile anti kasutada mõisa ruumid. Teatriga on kavas koostööd võimaluse korral jätkata.

Palander pole siiski veendunud, et ta Ontikasse enam jääb, sest mõis on müügis. Selleks, et asi end ära tasuks, peaks ta perega kogu aeg kohal olema. Lapsed peavad aga kooli minema ja kuivõrd Ida-Virumaal soomekeelset kooli pole, siis ei saa ta perega Eestisse elama jääda. Kuivõrd aga kolme elamist Soomes Tornios, Eestis ja Prantsusmaal ülal pidada ei jõua, siis on ta otsustanud mõisa ära müüa. Tal on sellest kahju, kuna ta on mõisasse pannud väga palju aega ja raha.

Palander ostis mõisa 2011. aastal. Enne seda oli mõis olnud müügis kolm aastat.

Kalle Palanderin kartanobisneksen tilinpäätös on murheellista luettavaa: “Kesä meni Ontikassa suoraan sanoen perseelleen”

Kalle Palander on investoinut Ontikan-kartanoon valtavia summia rahaa. Juuri julkistetun tilinpäätöksen mukaan hän on antanut kartanolleen velkojaan anteeksi yhden vuoden aikana yli 420 000 euron verran.

Kommentaarid
(Külastatud 1,227 korda, 1 külastust täna)