Homosid laulatanud Soome pastor sai valju noomituse

Homosid laulatanud Soome pastor Kai Sadinmaa sai täna Helsingi piiskopkonna kirikukogult valju noomituse.

Sadinmaa, kes oli end täna otsuse tegemise ajaks aheldanud Toomkiriku seina äärde jalapuu külge, oli märtsi- ja juulikuus laulatanud samasoolisi paare, vahendab Lapin Kansa.

Helsingi piiskop Irja Askola ütles kiriku otsust kommenteerides, et see väljendab kirikulõhet seoses abielu võrdõiguslikkuse küsimuses. Otsuses toimus hääletus ja kaks liiget jäid eriarvamusele – nende arvates oli Sadinmaa käitumine lubamatu.

Irja Askola ütles, et Helsingi piiskopkonnas on enamik pastoreid seda meelt, et samasoolisi paare võiks kirikus laulatada. Kirikuseadus seda aga veel ei luba. Mängureeglitest kinni pidamata jätmine tõi Sadimaa suhtes sellise otsuse.

sadimaad oleks võidud karistada ka hoiatusega või keelata tal pastorina töötamine.

Samaa sukupuolta olevia pareja vihkinyt Sadinmaa sai tuomiokapitulilta vakavan moitteen – Lapin Kansa

Helsingin hiippakunnan tuomiokapiltuli päätti antaa pastori Kai Sadinmaalle vakavan moitteen, koska Sadinmaa vihki maaliskuussa ja heinäkuussa samaa sukupuolta olevat parit. Tuomiokapituli katsoi, että Sadinmaa on toiminut vastoin pappisviran velvollisuuksia ja pappislupausta. Tuomiokapituli on kehottanut Sadinmaata pysymään pappislupauksessaan. Helsingin piispa Irja Askolan mukaan Sadinmaan saama moite kuvaa kirkon jakautumista tasa-arvoisen avioliiton seuraamuksista.

Kommentaarid
(Külastatud 305 korda, 1 külastust täna)