Homosid laulatanud soome pastor kavatseb end aheldada puu külge

Soomes homode laulatamise tõttu tapmisähvardusi saanud 53-aastane pastor Kai Sadinmaa, keda tahetakse pastori ametist tagandada, kavatseb end homme vana kombe kohaselt aheldada Helsingi kesklinnas puu külge.

Pastor annab Facebooki lehe kaudu teada, et alustab koos 2,5-meetrise jalapuuga oma teekonda Kallio kiriku juurest hommikul kell 10 ning kõnnib Toomkiriku juurde (Bulevardi 16). Jalapuu tõi ta Hämeenlinnast, vahendab Helsingin Sanomat.

Pastor kavatseb Toomkiriku ees oma jalad puu külge aheldada samal ajal kell 11.30-14, kui tema süüasja kirikukogus arutatakse.

Sadinmaa on Soomes esimene pastor, keda homode laulatamises süüdistatakse, mistõttu on kirikukogu otsus ajalooline. Kirikukogu võib pastorit karistada hoiatusega või võtta ära õiguse pastorina tegutseda kas ajutiselt või alaliselt.

Pastor Kai Sadinmaa. Kujutis: Facebook

Homoja vihkinyt kapinapappi aikoo lukita itsensä jalkapuuhun keskellä Bulevardia – Kai Sadinmaata odottaa pahimmillaan erottaminen pappisvirasta

Kallion entisen pastorin Kai Sadinmaan, 53, jalat solahtavat helposti 2,5-metrisen jalkapuun hirsien väliin. Sadinmaa poseeraa kameralle ja näyttää peukkua, vähän naurattaakin. Nyt ollaan Hämeenlinnassa hakemassa lainaan jalkapuuta. Jalkapuu on tehty Hämeenlinnan keskiaikaismarkkinoita varten. Sadinmaa tarvitsee sitä lainaan, sillä hän aikoo keskiviikkona raahata jalkapuun Helsingin Kalliosta keskustan läpi Bulevardille.

Kommentaarid
(Külastatud 281 korda, 1 külastust täna)