Homosid laulatanud soome pastor kavatseb end aheldada puu külge

Soomes homode laulatamise tõttu tapmisähvardusi saanud 53-aastane pastor Kai Sadinmaa, keda tahetakse pastori ametist tagandada, kavatseb end homme vana kombe kohaselt aheldada Helsingi kesklinnas puu külge.

Pastor annab Facebooki lehe kaudu teada, et alustab koos 2,5-meetrise jalapuuga oma teekonda Kallio kiriku juurest hommikul kell 10 ning kõnnib Toomkiriku juurde (Bulevardi 16). Jalapuu tõi ta Hämeenlinnast, vahendab Helsingin Sanomat.

Pastor kavatseb Toomkiriku ees oma jalad puu külge aheldada samal ajal kell 11.30-14, kui tema süüasja kirikukogus arutatakse.

Sadinmaa on Soomes esimene pastor, keda homode laulatamises süüdistatakse, mistõttu on kirikukogu otsus ajalooline. Kirikukogu võib pastorit karistada hoiatusega või võtta ära õiguse pastorina tegutseda kas ajutiselt või alaliselt.

Pastor Kai Sadinmaa. Kujutis: Facebook

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005364010.html

Kommentaarid
(Külastatud 307 korda, 1 külastust täna)