Hiina turistid rabavad Soomest merevaigust ehteid

Hiina turistid ostavad Soomest kaasa kõige enam merevaigust ehteid, seda nii külakostiks kui investeeringuks.

Luksusehete poes Yolinxury müüakse vahel merevaigust ehteid korraga 10 000 euro eest, vahendab Taloussanomat.

Merevaik meelitab nii hiinlasi kui muid aasia turiste. Ehted on neile investeering, mis antakse edasi tulevastele põlvedele. Hiinlased eelistavad kõiges ehtsust, disaini ja stiili.

Helsingis tegutseva eheteäri Yolinxury asutaja Lin Han töötas enne aastaid disainerina New Yorgis. Helsingis on ta orienteerunud just hiina ja teiste aasia turistide nõudmistele. Nii on Aasias väga levinud võltsitud merevaigust ehted. Soomest ostetakse ehtsast merevaigust ehteid kaasa, kuna Hiinast on neid väga raske saada. Merevaigust ehted on hiinlaste jaoks ühtlasi staatuse sümbol.

Merevaik tähendab hiinlaste jaoks nii aaret kui õnne. Aasia turistid hindavad seda, et iga ehe on ainulaadne. Vahetevahel ostetakse korraga ehteid lausa 10 000 euro eest. Tavaline ost on mõnesaja euro eest.

Kiinalaisturistit himoitsevat Suomesta meripihkaa – “Ostavat joskus yli 10 000 eurolla”

Kiinalaiset turistiryhmät jättivät Suomen matkailuimagoa kehittävän Visit Finlandin mukaan eniten rahaa Suomeen. Heidän yöpymisensä myös kasvoivat kovinta tahtia viime vuoteen verrattuna, yli 46 prosenttia. Kiinalaiset ovat valmiita käyttämään kerralla suuriakin summia suomalaisiin koru- ja kelloliikkeisiin. Kysynnän myötä Helsingin liikkeissä myydään nykyään myös selkeästi aasialaisturisteille suunnattuja meripihkakoruja. Mitä kiinalaiset toivovat luksuskoruilta ja millaisia meripihkakorut ovat?

Kommentaarid
(Külastatud 822 korda, 1 külastust täna)