Helsingis tegutseb isegi 12-aastaseid seksimüüjaid

Helsingis tegutseb isegi 12-aastaseid seksimüüjaid. Sellest kõva häälega ei räägita, aga teema on tuttav noorsootöötajatele.

Teismeliste seksimüümist pole Soomes uuritud, samas vahetatakse seksi vastu nii kalleid rõivaid kui narkootikume, vahendab Helsingin Sanomat.

Tegemist on põhiliselt murdeeas noortega vanuses 12 aastat ja ülespoole, kes vahetavad seksi raha, trendirõivaste, öömaja, tubaka, alkoholi ja narkootikumide vastu.

Lastekaitsel on infot, et Soome on viimastel aastatel toodud isegi välismaalt alaealisi seksimüügi otstarbel. Veel viis aastat tagasi sellist asja ei olnud.

Teemaga pole Soomes tegeldud, kuna noortelt on selle kohta ebamugav küsida. Teema tõstatub põhiliselt siis, kui lapsevanemad pöörduvad ise lastekaitsjate poole. Kodus on hakatud vaatama, et noortel on ühtäkki palju raha. Asi on tulnud ilmsiks, kui vanemad on hakanud uurima noorte telefone ja arvuteid.

Enamik seksiostu kontakte sõlmitakse veebi kaudu, aga on esinenud ka tänavakaubandust. Kõige lihtsam on luua suhteid sotsiaalmeedia kaudu.

Enamik seksi ostjatest on täiskasvanud mehed. Tavaliselt on sellele eelnenud tutvuse sõlmimine sotsiaalmeedia kaudu.

Tänaval üritatakse alaealistelt seksi osta Helsingi kesklinna piirkonnas kohtades, kus noored kogunevad. Politsei saab seksiostu kohta tänaval vihjeid näiteks turvatöötajatelt. Noorte hulgas levib kiiresti info selle kohta, kui keegi on nõus seksi eest pakkuma alkoholi. Pärast seda tutvutakse lühidalt, minnakse korterisse, kus harrastatakse seksi.

Laste seksuaalse ärakasutamise puhul võib ühel täiskasvanul olla mitu ohvrit. Alaealistelt seksiostu puhul on süüdi alati seksi ostja. Tegemist on küll prostitutsiooniga, aga Soomes on seksiost alaealiselt kuritegu. Noorte ärakasutamine ei puuduta ainult tüdrukuid – samamoodi kasutatakse ära noori poisse.

Täiskasvanult seksi ostmine pole Soomes kuritegu.

Helsingissä on jopa 12-vuotiaita seksinmyyjiä – Alaikäisten seksikaupasta ei juuri hiiskuta, mutta ilmiö on tuttu nuorten kanssa työskenteleville

Rahaa. Trendivaatteita. Yöpaikka. Tupakkaa. Alkoholia. Huumeita. Muun muassa näitä alaikäiset nuoret vaihtavat seksiin Helsingissä. Alle 18-vuotiaiden seksikauppa on arkipäivää, ja nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset törmäävät ilmiöön usein. “Nuoret kohtaavat seksinostoyrityksiä jatkuvasti”, kertoo Exit ry:n toiminnanjohtaja Anna Nuotio. Exit ry on järjestö, joka toimii muun muassa nuorten kohtaaman seksuaalisen kaltoinkohtelun ennaltaehkäisemiseksi.

Kommentaarid
(Külastatud 898 korda, 1 külastust täna)